FAQ – Ofte stilte spørsmål

Kanskje du finner svar på dine spørsmål her. Hvis ikke er du velkommen til å kontakte vårt servicetorg.

Bestilling

Kan jeg forhåndsbestille en taxi?

Forhåndsbestilling av taxi kan gjøres både her på nettbooking, i Taxifix og ved en telefon til vårt kundesenter.

• Du kan forhåndsbestille frem til 20 minutter før ønsket hentetidspunkt.
• Avbestilling av en forhåndsbestilling må skje senest 30 minutter før avtalt hentetidspunkt. Hvis turen ikke blir avbestilt innen denne fristen må kunden betale minstepris.

Pris på forhåndsbestilling

Taksameteret står på fremmøtetakst frem til bestilt klokkeslett, og deretter slår sjåføren taksameteret over på kjøretakst. Kjøretakst gjelder fra kunden setter seg inn i bilen hvis dette er før det avtalte hentetidspunktet.

Ved forhåndsbestillinger er det tidspunktet bilen mottok turen som registreres som turstart på kvitteringen. Taksameteret teller tid og distanse parallelt, og detaljene er oppført under pris-spesifikasjon nederst på kvitteringen.

Hvordan avbestiller jeg turen jeg har bestilt?

Avbestilling av forhåndsbestillinger må skje senest 30 minutter før avtalt hentetidspunkt. Hvis turen ikke blir avbestilt innen denne fristen må kunden betale gjeldende minstepris.

Direktebestillinger kan ikke avbestilles, og kunden må betale gjeldende minstepris for oppmøtet.

Avbestille forhåndsbestilling? Ring oss på 03223 eller +47 22 38 85 90.

Jeg har behov for spesielle tjenester

• Må du sitte i rullestol i bilen?
• Må du ha med deg servicehund?
• Trenger du barnesete eller babykrybbe?
• Trenger du ekstra ren bil/allergibil?
• Har du ekstra mye bagasje?

Vi tilbyr disse og flere andre tilleggstjenester ut over vanlig bil.

Noen av disse tjenestene kan du bestille her på elvebyentaxi.no. Finner du ikke det du leter etter er det enkelt å ringe 03223 for å spørre om vårt tilbud. Vi har flinke kundebehandlere som kan hjelpe deg til det du trenger.

Siden dette er spesialbiler kan det av og til ta lenger tid å få en slik bil. Legg derfor inn ekstra god tid ved disse bestillingene.

Kan jeg bestille for andre?

Du kan helt fint bestille bil for andre så lenge du sørger for at de kan betale for seg, eller at du betaler på deres vegne. Bestill fra elvebyentaxi.no, med appen Taxifix eller ring oss på 03223 for å bestille.

Jeg vil forhåndsbestille en bil, men er i utlandet

Bestill gjerne din tur fra vår webbestilling eller ring oss på + 47 22 38 69 17.

Får jeg en bekreftelse på min bestilling?

Bestiller du i vår nettbooking, eller ringer 03223 fra en mobiltelefon, vil du motta en sms om hvilken bil som kommer. Tjenesten belaster ditt mobilabonnement med kr. 1,-. Bestiller du med Taxifix får du en bekreftelse i appen.

Betaling

Hvilke kort kan jeg betale med?

Hvis du betaler i taksameteret i bilen kan du betale med alle de vanligste betalingskortene i tillegg til vårt eget Taxicard. Vi tar Visa, Mastercard, Eurocard, Diners og Amex. Vi aksepterer ikke rene BankAxcept-kort, uten tillegg (f. eks. Visa).

Hvordan kan jeg betale i Taxifix?

I Taxifix har du to valg for å forhåndsbetale turen. Du kan lagre et eller flere kort som du kan veksle mellom når du bestiller, og du kan betale med Vipps. Når du bestiller turen reserverer vi beløpet fra din konto, og når turen avsluttes i taksameteret trekkes beløpet fra kontoen. Om du forhåndsbestiller og betaler en tur vil du derfor se det reserverte beløpet på din konto helt til turen er gjennomført eller kansellert.

Hva koster turen min?

Prøv vår priskalkulator! Skriver du inn til- og fra-adresse i bestillingsvinduet og klikker på «Taxi nå» eller «Taxi senere», kan du få beregnet en makspris på din tur.

Hvordan beregnes prisen i taksameteret?

Turens lengde i både minutter og kilometer avgjør sluttsummen på taksameteret. Startpris + km*kmpris + minutt*minuttpris.

Vi har tre ulike startpriser:

  • Det er billigst å ta taxi fra holdeplass eller å praie den på gaten.
  • Når turen bestilles mindre enn 20 minutter før hentetidspunkt koster det litt mer.
  • Når turen bestilles 20 minutter eller mer før hentetidspunkt koster det enda litt mer.

Prisene avhenger også av om du velger vanlig bil eller stor bil, og av tidspunkt for turen.

Hvor finner jeg mine elektroniske kvitteringer?

Hvis du logger inn på taxifix.no kan du selv registrere kortene dine slik at du kan hente, lagre eller printe kvitteringer fra dine taxiturer. Kvitteringer for alle turer du har bestilt med Taxifix kan du finne i appen, og sende på e-post til deg selv.

Annet

Jeg har glemt noe i taxien

Ring oss på 22 38 69 17, så vil vi sjekke om tingene dine har blitt levert inn, eller forsøke å spore opp bilen du kjørte med.

Kan jeg røyke eller drikke alkohol i bilen?

Nei. Det er ifølge alkoholloven § 8-9 forbudt å nyte rusmidler i transportmidler som er ment for allmenheten. Både sjåfører og andre kunder har rett til vern mot passiv røyk ifølge røykeloven § 12. Politiet straffer overtredelser med bøter.